Masterclass ‘Hoe bereik je de online patiënt?’

Met de juiste Mediastrategie en -executie! 

Volgend jaar mei wordt in de EU de 'General Data Protection Regulation (GDPR)' van kracht. De wet heeft verregaande gevolgen voor organisaties die zich er niet aan houden en daarom is iedereen er huiverig over. Maar is dat nodig? Tijdens de NXT Pharma Alumni dag hield Astrid Amelink een keynote met de titel: 'Marketing & Klantdata: wat mag wel en niet na mei 2018?'. Hieruit bleek dat veel meer kan dan nu gedacht wordt, en dat het begrijpen van de principes van de wet - hoezeer nog veel onduidelijk is - voor marketeers & salesmensen bij farma vooral van belang is. Uit de bijeenkomst bleek ook hoeveel interesse er in het onderwerp is, hoeveel vragen en hoeveel behoefte aan onderlinge discussie. Daarom heeft NXT Pharma Astrid gevraagd een Clinic te ontwikkelen. U kunt hieraan deelnemen, maar er is een beperkt aantal plaatsen (max. 12).

Marketing-, klantdata & opt-ins: wat mag wel en niet na mei 2018?

Fabrikanten van OTC-producten zijn gewend om de consument centraal te stellen bij alles wat ze doen. Het retail kanaal is daarbij vaak leidend, maar is dat terecht? De consument oriënteert zich immers steeds vaker online en kan daar ook tot aanschaf overgaan. En farmaceuten? Slagen die er in om de patiënt centraal te stellen in hun missie en strategie? Of vermijden ze het contact het liefst?  Dat leek lang het adagium maar steeds meer farmaceuten erkennen dat de patiënt een communicatiedoelgroep is. Maar hoe maak je dat concreet? En wat is de rol van internet daarbij? Hoe zit het met het stimuleren van vraag bij patiënten en hun umfeld? Kan dat en hoe doe je dat dan? Deze vragen, en talloze anderen, komen aan de orde in deze masterclass


Onderwerpen van de Masterclass

 • De patiënt online: insights en relevantie
 • play
  Hoe past de patiënt in je strategie?
 • play
  Wie is die patiënt eigenlijk?
 • play
  Content development voor patiënten: hoe doe je dat?
 • play
  Channels en tools: hoe bereik je patiënten en hoe zorg je dat dat iets voor je doet?
 • play
  Third party management: briefen en aansturen van bureaus

Voor wie?

Deze masterclass is zeer geschikt voor beleidsmedewerkers, stakeholder managers product- en brand managers en communicatiemanagers.

Docent

Roderick den Daas is een zeer ervaren marketingstrateeg en trainer met ruime ervaring op het raakvlak van farma en multichannel marketing. Thans werkzaam als consultant, interim marketeer en trainer bij verschillende farmaceutische organisaties en bureaus. Was o.a. directeur van het Interactive Advertising Bureau en marketeer bij Elsevier en PCM Uitgevers.

Praktisch

Masterclass 'Hoe bereik je de online patiënt?'

Marketing-, klantdata & opt-ins: wat mag wel en niet na mei 2018?

 • Data 2018: ​​Donderdag 13 december 2018
 • Tijd: 09.30 uur - 17.00 uur
 • play
  Locatie: Postillion Hotel Bunnik, Kosterijland 8, Bunnik
 • play
  Investering: € 795 ex btw per deelnemer
>