• Home  / 

Marketing-, klantdata & opt-ins: wat mag wel en niet na mei 2018?

Incompany Kickstart workshop

Verzorgd door LinkedIn expert Social.One in samenwerking met NXT Pharma

Social Selling is buiten Farma een ‘hot item’; het inzetten van Social Media om interactie met klanten op te zoeken. LinkedIn speelt daarin een belangrijke rol wanneer het gaat om de zakelijke context. Tot verkort was inzet van social media in farma een ‘no-go’ area. Toch zijn de mogelijkheden om als farma via LinkedIn waardevol contact te leggen en te hebben met de eigen HCP klantengroepen inmiddels bewezen; zelfs bij het bereiken en boeien van zorgprofessionals die niet langs de traditionele kanalen benaderbaar zijn.  

Samen met LinkedIn expert Perry van Beek van Social.One hebben we een speciaal op farma gericht programma ontwikkeld die voorziet in zowel het trainen van medewerkers in het gebruik van LinkedIn als het zorgen voor de eerste activiteiten. Perry van Beek is schrijver van het boek ‘LinkedIn Sales Navigator voor dummies’.

​Resultaat

 • ​​Deelnemers ​hebben geleerd wat LinkedIn is en welke​ mogelijkheden het biedt voor farma
 • check
  Deelnemers hebben inzicht in best practices van gebruik van LinkedIn in farma tot nu toe
 • ​​​​Deelnemers ​hebben inzicht in de succesfactoren van LinkedIn campagnes buiten farma
 • ​​Deelnemers ​hebben bepaald voor welke doelgroep en met welke strategie je LinkedIn gaat inzetten
 • Deelnemers hebben een perfecte eigen profielfoto en achtergrondfoto laten maken!
 • check
  Deelnemers hebben het eigen LinkedIn profiel geoptimaliseerd samen met een professionele copywriter 
 • check
  ​​​​Deelnemers ​hebben ​de eerste stappen genomen voor connectie en interactie met ​hun HCP doelgroepen
Perry van Beek
​​Perry van Beek helpt al sinds 2009 ondernemers en sales professionals met LinkedIn marketing en lead generatie.

​Programma (​2 dagdelen)

Voorbereiding:

Elke deelnemer krijgt toegang tot de online LinkedIn Basics cursus van Perry van Beek. Daarin wordt stap voor stap aangegeven hoe je kan zorgen voor een optimaal eigen LinkedIn profiel. Deelnemers wordt gevraagd om hiermee in een eerste aanzet aan de gang te gaan. 

​Ochtend:

Na een korte introductie in de kansen en mogelijkheden die LinkedIn biedt, behandelen we enkele voorbeelden van binnen farma en wat de succesfactoren zijn geweest. Daarna gaan deelnemers aan de slag met het  optimaliseren van hun LinkedIn-profielen. Deze optimaisatie wordt begeleid door de copy writers van Social.One.

Fotoshoot:

Na de lunch wordt door een professionele LinkedIn fotograaf voor elke deelnemer een profiel foto & achtergrond foto gemaakt.

Middag:

In de middag gaan we door met optimalisatie van het profiel en gaan we met deelnemers aan de slag om - afhankelijk van de wensen - of een start te maken met de 'personal branding & content marketing' of met het live genereren van leads met behulp van vier 'advanced prospecting methods'. 

Marketing-, klantdata & opt-ins: wat mag wel en niet na mei 2018?

>