Marketing-, klantdata & opt-ins: wat mag wel en niet na mei 2018?

Incompany Marketing Competence Carrousel

Snelle ontwikkeling en digitalisering van de wereld om ons heen vraagt steeds meer van medewerkers, teams en organisaties. Flexibiliteit en wendbaarheid zijn sleuteltermen voor succes geworden. Om in deze dynamiek optimaal te kunnen blijven functioneren, is het up-to-date blijven qua kennis en vaardigheden steeds belangrijker geworden. Waar voorheen volstaan kon worden met ad hoc opleidingen, is anno nu een meer doorlopend en structurele aanpak van kennis & vaardigheden ontwikkeling nodig.


Doorlopende groei in kennis & vaardigheden met praktische toepassing op de eigen situatie

Competenties zijn een optelling van kennis, vaardigheden, houding en persoonlijke eigenschappen. Om competenties te laten groeien, is het doorlopend aanscherpen van deze onderdelen belangrijk. Daarbij gaat het om het individu, maar vooral ook om het team. En niet alleen om de theorie, maar juist om de praktische toepassing.

Maatwerk in-company programma: de NXT Pharma Competence Carrousel

De NXT Pharma Competence Carrousel is een – met modulaire onderdelen – in-company groeiprogramma van kennis, vaardigheden, houding en persoonlijke eigenschappen. De onderdelen die we inzetten zijn:

  • Kennismodules & -workshops

De basis bouwstenen van het programma: 1 daagse of ½ daagse sessies van theorie, praktijk en workshops. Op maat ontwikkeld op basis van de gewenste groei. Met docenten en experts van binnen en buiten farma.

  • Lunch & Learn sessies

Geschikt voor grotere groepen, met inspirerende sprekers op uiteenlopende (actuele) onderwerpen als Trend Updates, eHealth, Value Based Healthcare, Growth Hacking, Block Chain, Digital Channels….

  • Coaching

Gedurende het carrousel kunnen individuen en teams worden gecoached en begeleid in de praktische toepassing van de inzichten.

Voorbeelden uit de praktijk

Elk in-company programma wordt op maat ontworpen, passend bij de wensen en behoeften van de organisatie en het niveau van de deelnemers.

  • Marketing Competence Carrousel – 4x marketing sessies, 3x Lunch & Learn sessies - doorloop: 6 maanden

Voor een multinational farmaceut hebben wij een Carrousel ontworpen en uitgevoerd voor de marketeers van zowel de Human Farma als de Animal Health divisies. In 4 modules uitgespreid over 6 maanden hebben we de marketeers meegenomen in de groei van cross channel marketing kennis en vaardigheden met nadruk op alle digitale mogelijkheden. Tussen de modules door hebben we een drietal Lunch & Learn sessies over trends & eHealth ontwikkelingen gehouden voor het hele bedrijf om zo ook te zorgen dat iedereen een beetje ‘future minded’ werd.

  • Your Brand Plan in a Digital World – 4x Brand team sessies - doorloop: 4 maanden

Voor een multinational farmaceut hebben we een combinatie gemaakt van digitale trends & ontwikkelingen en de vertaling naar het eigen brand plan. In een aantal sessies met zowel marketing als sales van de verschillende brandteams werd niet alleen gezorgd dat de inzet van digitale mogelijkheden werd besproken maar ook daadwerkelijk toegepast.

  • De Multi Channel play book – - 3x 6C model sessies - doorloop: 2 maanden

Voor een multinational farmaceut ontwikkelden we met hun marketing communicatie afdeling een gezamenlijke en gestructureerde aanpak en inrichting van multi channel marketing campagnes. Aan de hand van het 6C model werd een play book gemaakt en het team getraind in het zelf werken met de aanpak in samenspraak met de brand teams.

Didactisch model

Voor het ontwerp van het juiste programma voor elke organisatie, gebruiken we het didactisch model waarbij gezocht wordt naar het snijvlak tussen ‘Wat weet je?’, ‘Wat kun je?’, ‘Wat wil je?’ en ‘Wie ben je?’

Competence Carousel: Maatwerk in een doorlopend leertraject

Elk carousel is maatwerk en vraagt om inrichting met de juiste modules. Graag gaan we in gesprek om voor jouw organisatie het juiste model te kiezen. Neem contact met ons op:Mis geen updates! Meld je nu aan voor NXT Nieuws:
>