Onze experts: Sander van Eersel

Marketing-, klantdata & opt-ins: wat mag wel en niet na mei 2018?

Sander van Eersel is oprichter van Flying Panda Team Development. Hij traint en coacht teams in het creëren van een optimale balans tussen business doelstellingen en emotionele team doelstellingen. Sander is gecertificeerd Lego® Serious Play® facilitator ​en STIR geregistreerd teamcoach (STIR register).

Hij studeerde BioFarmaceutische Wetenschappen in Leiden en werkte vervolgens ruim 20 jaar in de farmaceutische industrie op het raakvlak van commercie en management en de laatste 8 jaar als leidinggevende op middle management en directieniveau. Sander bouwde zijn track record op bij onder meer Pfizer, Chiesi, Nutricia en Roche Diagnostics.

Sander: “In die tijd heb ik een paar keer ervaren wat het is om met een team in een echte flow te werken. Wat een prachtige ervaring! Het samenwerken leek als vanzelf te gaan en we hadden aan een half woord genoeg. Kon een teamlid even niet een bijdrage leveren omdat het andere werk de overhand nam, dan namen de andere teamleden dit over. Het team leek op een barbapapa op weg naar het doel, zo dynamisch. Helaas heb ik, zowel als leidinggevende als teamlid, ook ervaren dat een team in een flow geen vanzelfsprekendheid is. ​Dat hoeft ook niet, zolang de business doelstelling en emotionele teamdoelstelling duidelijk, afgestemd en in balans zijn. Voor elk team ligt die balans weer anders; ​er bestaan dan ook geen blauwdruk voor teamontwikkeling. Wel kun je ervoor zorgen dat er aan randvoorwaarden wordt voldaan waardoor de samenwerking wordt verbeterd en daardoor de kans op business succes groter wordt.”


>