Over ons

Digitale transformatie binnen farma & medical devices in Nederland en België

Marketing binnen farma & medical devices gaat om verbinding maken, relaties leggen, zorgen voor 'trust & engagement' met HCP's. Dat kan anno nu niet zonder een geïntegreerde digitale en cross channel aanpak. Waarbij een gestroomlijnde multidisciplinaire samenwerking tussen marketing, sales, medical, legal en management een absolute voorwaarde voor succes is. Veel organisaties, teams en professionals in farma en medical devices hebben moeite om de digitale transformatie naar deze nieuwe en andere aanpak te maken. Daar willen wij met NXT Pharma een rol in spelen. Door digitale en cross channel opleidingen aan te bieden met experts van binnen en buiten farma, incompany workshops te verzorgen en direct inzetbare, binnen de farma context opgeleide jong digitale talenten beschikbaar te stellen die brandteams kunnen aanvullen en inspireren.  

Geschiedenis

NXT Pharma is in 2014 opgericht door Rutger van der Lee die bij Lectric (toen onderdeel van Schouten & Nelissen) mede als docent en trainer de Internet marketing opleiding 'Next Marketeer' had helpen ontwikkelen. In de jaren daarvoor had hij na een marketing & management carriere bij Sara Lee / Douwe Egberts een eigen internet projectbureau opgezet die onder andere de eerste versie van Artsennet voor de KNMG had ontwikkeld. Ook ontwikkelde het bureau websites, apps en platforms voor zorgorganisaties en farmaceuten. Na verkoop van zijn internetbureau is hij zijn kennis en ervaring binnen de zorg en farma wereld, gaan combineren met zijn passie als docent en trainer in de nieuwe digitale en multichannel marketing wereld: De NXT Pharma Academy.  

Architecten van het 6C model voor Multichannel Marketing

De grootste bottleneck bij de digitale transformatie in marketing binnen farma en de voornaamste reden voor het starten van NXT Pharma, was het feit dat organisaties en teams moeite hadden om multichannel marketing in de praktijk te brengen. Om hiervoor een concrete en werkbare methodiek te bieden, heeft Rutger van der Lee samen met toenmalige NXT Pharma kerndocent Roderick den Daas, het 6C model voor Multichannel Marketing ontwikkeld. Dit model wordt inmiddels breed gebruikt binnen farma en medical devices. Consultancy bureaus Value Proof en RepublicM! gebruiken het model inmiddels ook in hun aanpak.
Uitleg over het 6C model voor Multichannel Marketing.

CRKBO Registratie

NXT Pharma is als post HBO onderwijsinstelling geregistreerd bij de CRKBO - Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Hierdoor mag NXT Pharma van de Nederlandse overheid het cursusgeld voor haar opleidingen ook BTW vrij factureren

Nima accreditatie

De NXT Pharma Multichannel Marketing Expertclass is door het Nima geaccrediteerd met 20 SMP PE punten. Accreditatie in 2016 - vernieuwing loopt

Klanten waarvoor NXT Pharma opleidingen, workshops over digitale talenten voor verzorgd heeft:

Klachten procedure NXT Pharma Marketing Academy

Mocht u een klacht willen indienen, volg dan de NXT Pharma klachten procedure

>