Sales as a Service – Design Thinking Workshop voor marketeers & sales professionals in Farma

Maximaal klantgericht leren denken en zorgen voor echte ‘trust & engagement’ met HCP’ers

‘De niet bezoekbare huisarts’ - een vaak gehoorde term in farma en een van de mooiste voorbeelden van niet klantgericht denken. Inderdaad, veel huisartsen willen niet meer bezocht worden door farma. Want tijd is in de huidige huisartspraktijk zo ongeveer het meest schaarse goed. En ja, dan is tijd besteden aan iemand van farma die meestal een promo verhaal komt vertellen, het eerste dat je schrapt… Sterker nog, de NHG adviseert zelfs geen artsenbezoekers meer te ontvangen. Toch heeft ook de huisartsen doelgroep een kennisbehoefte, willen zij het beste voor hun patiënten en willen zij wel degelijk op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Zo ook andere medische beroepsgroepen zoals specialisten, verpleegkundigen en POH’ers.

Om ze hierin te kunnen bedienen en daarmee ‘trust & engagement’ te realiseren, is het echt inspelen op de behoeften en wensen van de arts, apotheker of verpleegkundige de enige manier. Maar hoe doe je dat? En wat willen ze echt?

Samenwerking met toonaangevende Design Thinkers Academy

De ‘Sales as a Service’ Design Thinking workshop is een nieuwe, unieke aanpak in Farma. Buiten Farma al zeer breed gebruikt als methode om succesvol klantgericht te werken en resultaten te behalen. In twee dagen doorlopen we het programma, waarbij het daadwerkelijk in gesprek gaan met HCP’ers en het testen van onze ‘prototypes’ onderdeel is van het programma.

Opzet Programma

......

Docenten

Tim Schuurman ...

Rutger van der Lee

Design Thinkers is .....

Tijd, Geld & Locatie

€ 1.695 ex btw per deelnemer. All inclusief. 

Locatie: Amsterdam

Data: 

>